2021-04-07 08:27:06• hírek • Szatmár.ro

Jó ütemben halad a parkosítás

„Jó ütemben haladnak a projekt munkálatai, melynek révén a Kubik tó helyén és annak környékén a város legnagyobb parkját hozzuk létre” – tájékoztat közösségi oldalán Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala.

„Európai Uniós alapokból finanszírozzuk ezt a beruházást, amely nem csak a környék, hanem az egész város egyik ékköve lesz. Több évtizeden át illegális szemétlerakatok voltak csak a Kubik tó környékén, azonban ha végzünk, egy multifunkcionális zöldövezetet vehetnek használatba a szatmáriak, ahol minden generáció megtalálhatja a kikapcsolódási lehetőséget.” – nyilatkozta egy korábbi helyszíni szemle során Kereskényi Gábor polgármester.


A hivatal honlapján elérhető dokumentáció szerint a parkosítás nem csak dísznövények telepítéséből és padok elhelyezéséből, illetve járda és bicikliút kialakításából áll, hanem különféle sportok gyakorlására alkalmas pályákat és játszóteret is létrehoznak az egykori tó és környéke területén. Arról pedig, hogy a vandálok ne garázdálkodhassanak büntetlenül a parkban, egy videokamerás biztonsági rendszer fog gondoskodni. A lepusztult környezetet a szabadidő eltöltésére és pihenésre alkalmas övezetté alakításáról szóló terv megvalósítását az Európai Unió támogatja a 2014-2020-as Regionális Fejlesztési Programon keresztül. A projekt összértéke 13.185.373 lej.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: